WallbringsAustralianSheperd

WallbringsAustralianSheperd

Can You Handle Me

Denna blogg handlar om mig, mina hundar och min kennel Wallbrings

This blog is about me, my dogs and my kennel Wallbrings

Diluted

Februari 2019Skapad av Malin 2019-02-01 11:57


Det här är bara så intressant :) fick idag ett samtal på jobbet gällande en Border collie.
Samtalet gällde en färgregistrering.

Denna BC var av färgen blå trefärgad, och jag tänkte jaha den är blue merle men så visar det sig inte vara. Utan denna BC är registrerad i Norge som blå trefärgad och ser ut precis på pricken som Tindra och Nemo i sin färg och nos.

Fadern till denna blå hund ska då ha varit lila, vilket fick mig till att börja googla runt på färger. Så vad jag funnit ut är att en Lila trefärgad BC ser precis ut som Mila, Totte och Naruto.

Jag har ju alltid kallat de för diluta vilket betyder tunn, urvattnad utspädd och i deras fall, röd och svart diluted.

Men hade de varit av rasen Border Collie eller om färgen faktiskt hade varit godkänd i rasstandarden hos Australian Shepherd hade de kallats:

Lila trefärgad och Blå trefärgad :)

Klicka på länken: Lila


Klicka på länken: Blå  • Kommentarer(0)//australianshepherd.wallbrings.se/#post11

Ögon UA

Januari 2019Skapad av Malin 2019-01-17 21:25
En snabb uppdatering för dagen 😊 har idag varit och ögonlyst Elsa för kommande valpkull. Och resultatet blev utan anmärkning vilket känns så skönt. Hon fick även mycket fina ord från vet som berömde henne för hon var ju så duktig 🤗 och en mycket fin och trevlig tik ❤️ Hon fann även sällskap i en en trevlig shiba hane i väntrummet. Det var en go grabb enligt Elsa. Så nu ska vi bara vänta och se så att Elsas utvalda även han får UA, vilket jag tror han får ❤️ Men han måste ju även vara fri från den där dumma Dilute genen. Känner mig så glad över att jag funnit en fantastik hane och även ägare som testar honom för genen.

  • Kommentarer(0)//australianshepherd.wallbrings.se/#post10

Effektri

Januari 2019Skapad av Malin 2019-01-14 12:59

Effektri Omega-3 näringsoljaNu en liten uppdatering om den olja som jag började ge till Ronja i höstas.

Måste säga att jag är jätte nöjd med resultatet, så pass att även Elsa nu får oljan och jag har beslutat att bli återförsäljare till Effektri smiley

Men mer info om vad Effe har gjort för Ronja.

När vi först började med oljan så startade Ronja med en ordentlig urfällning. Haha kanske inte det bästa när man har en utställning inbokad. Men måste säga att jag blev väldigt imponerad då Ronja fällde ur all sin päls på ett bad och en föning, japp dagen innan utställningen. Men den resterande pälsen var ändå i fint skick dock utan underull.

Nu när Ronja åter har fått sin päls tillbaka så är jag mycket nöjd, den sitter där den ska och hon småfäller inte alls. Hon har en otroligt fin glans och den ser riktigt frisk ut. Badade henne igår och sambon var mycket nöjd med att slippa allt hår i avloppet.

Så nu längtar vi tills att år 2019 utställningar drar igång för vi är i fin kondition pälsmässigt.

En annan positiv sak som jag nu upptäckt är att både Elsa och Ronjas trampdynor är i mycket fint skick. I vanliga fall brukar de kunna bli lite torra nu under vinterhalvåret. Men de är riktigt mjuka och fina.

En mycket stor anledning till varför jag ville börja med Effe även till Elsa är för att jag planerar att para henne nu till våren och enligt forskning så ska denna olja vara bra för både tiken och valparnas led utveckling och vem vill inte ge både Elsa och valparna den bästa förutsättningen.

Är du nyfiken på Effekrti så kika gärna in deras hemsida för mer info smiley

Effektri
  • Kommentarer(0)//australianshepherd.wallbrings.se/#post9

Nytt år

Januari 2019Skapad av Malin 2019-01-14 12:18Januari 2019

Nu är väl kanske den bästa tiden framför oss att faktiskt satsa på den här bloggen smiley Känner att jag inte riktigt har haft motivationen till att skriva här tidigare men det ska det bli ändring på.

Här kan man ju faktiskt få in lite mer info om vår vardag och alla planer än bara på instagram.

Men året är spikat gällande mina hundplaner smiley

Gällande Elsa så har jag beslutat ett ta hennes andra kull nu till sommaren och jag har en fantastik hane bestämd. Mer info om honom kommer att komma såklart. Måste bara vänta till vi har hans DNA resultat klart.

Som ALLA vet och många mycket många har påpekat i både positiv samt negativ mening så fick jag en valpkull med 11 valpar och då 5 valpar i en mycket unik färg. De blev dilute både röd och svart dilute. Vilket var mycket intressant och lärorikt för min del som uppfödare.

Självklart är det inte min mening att fortsätta främja denna färg utan det bara blev så. Därför är jag nu denna gång mycket noga med att kommande avelshanar för min Elsa måste testas innan parning då det krävs att både hanen och tiken är bärare av genen för att färgen dilute ska slå genom.

Samma sak gäller Luna (min fodertik) hon ska självklart testas och visar det sig att hon bär på genen så måste hon paras med en fri hane. Men det kan även visa sig att hon är fri vilket jag hoppas på. Men det får tiden utvisa, är ju även mer än bara ett DNA test för en färg som ska stämma in för en avelshund.

Gällande Ronja så har vi plan på att plocka ett cert på en bruksutställning och sedan när vi har fixat det så är det bara ett sist cert efter 24 månaders ålder som krävs för ett SE UCH. Ja om vi tänker på utställningsbiten. Vi håller även på att tränar inför att till framtiden tävla i brukset smiley

Förhoppningsvis kommer vi även att plocka titlarna RLD N och RLD F smiley


  • Kommentarer(0)//australianshepherd.wallbrings.se/#post8

Uppdatering Ronja

Vinter 2018Skapad av Malin 2018-02-18 11:49


Så jäkla nöjd med den här tjejen, hon blir helt enkelt bara bättre och bättre.
Men om vi ska göra en liten uppdatering gällande hennes påbörjade utställnings karriär.

Första utställningen ägde rum i Sollentuna (inoff) där blev hon bästa tik i sin klass och sedan andra bästa tik i tävlan mot alla som gått vidare. Jag gick därifrån med ett stort smile och kände mig som en vinnare haha.

Kritiken löd såhär:
5/5 mån feminim tik med utmärkta proportioner. Tilltalande huvud, bra profil, kinderna bör ej bli kraftigare. mycket bra kropp för åldern. Utmärkta vinklar. Harmoniska rörelse och bra päls och färg.

2018-01-03
Domare : Maritha Östlund Holmsten


Ronjas andra inofficiella utställning blev i Gävle där hon åter igen fick en toppen kritik och vi var mycket nöjda efter dagens slut. Enda vi kunde klaga på måste varit val av lokal för utställningen. Detta var absolut inte en bra miljö för en hundutställning.

Utställningen ägde rum på Gävletravet och det var mycket trångt pytte små ringar eller ja rektanglar så det var svårt att röra på sig och mycket trångt i ringen med fler vovvar på samma gång.

Här kom damen på första placering med HP och sedan BIM.

Såhär löd kritiken:
6 mån mycket tilltalande femenin tik. Huvud och bett korrekt, bra hals, stark rygg. välformad bröstkorg och bra förbröst. Något öppen vinklad fram. Bra bak och passande benstomme. Mycket välgående rumt om, något orolig päls, mycket trevligt temperament.

2018-02-17
Domare: Gina Ekström Persson  • Kommentarer(0)//australianshepherd.wallbrings.se/#post7

Ledig dag

Sommar 2017Skapad av Malin 2017-08-31 19:33

Min lilla tokfia smiley en riktig linslus det är vad hon är haha. Blev en kort promenad i skogen. Känns lite jobbigt just nu när vi har en varg som springer runt i skogen. Den har redan tagit en hund och en kattunge så man blir lite nojjig när man är ute i skogen med hunden.

Men något som är spännande är att vi börjar få ordning på hundgården, eller ja nästan.
Kommer att ta lite foton och skriva ett helt eget hundgårdsinlägg sen. Haha vi har så många projekt här på Jämtlandet.

Annars så tränar vi på inför rally tävling den 16/9 som jag tror det var hmm... ja hoppas på att vi slår till med ett godkänt resultat men man vet ju aldrig vad som kan hända. En sista spännande nyhet vi kanske har ett litet samarbete med Aptus på gång, vilket låter JÄTTE kul.  • Kommentarer(0)//australianshepherd.wallbrings.se/#post6

Flytt med SKK

Sommar 2017Skapad av Malin 2017-08-31 19:23

Såhär såg det ut innan jag gick hem från jobbet i onsdags. Woho känns så spännande med flytten från Rinkeby till Rotebro. SKK får mycket bättre lokaler och läget är toppen när man har med sig hundarna på jobbet. Längtar tills på måndag när man får komma till nya kontoret och packa upp och boa in sig smiley

Tror att Elsa och jag kommer att stormtrivas.

  • Kommentarer(0)//australianshepherd.wallbrings.se/#post5

En liten uppdatering

Höst 2017Skapad av Malin 2017-08-02 13:33

Nu har vi hunnit testa och smaka på allt spännande som vi har fått från Dogman och kennel Equip. Elsas favorit är nog vattenleksakerna och godiset måste jag säga. Något som jag faktiskt tyckte var ganska bra var våtservetterna. Först visste jag inte riktigt vid vilket tillfälle som dessa skulle kunna vara aktuella. Men på en träning så råkade Elsas kompis Dias kissa på hennes huvud smiley och då var det helt perfekt att jag hade packat ned våtservetterna i träningsväskan.

Klosaxen var superbra har nu bytt ut den gamla jag hade mot min nya som är så mycket enklare att klippa klorna med. Hade innan en mycket större variant som nu känns väldigt klumpig jämnfört med dogmans egna. Matskålarna kändes lite små för Elsa så de har katten Sture fått tagit över. Är så glad för att jag fick användning för dom för de är så fina med sina färger och fjärilarna.

Jogging bältet och kopplet från Kennel Equip har inspirerat mig så pass att det har blivit bättre konditions träning för både hunden och mig! Vilket känns super kul smiley

Av alla tuggbenan som vi fick så var den med kyckling smak Elsas favorit, toppen att allt det goda finns inrullat i benet så hon fick kämpa lite. Inte bara gnaga av det godaste längst ut smiley Schampot och balsamet hade en väldigt trevlig doft och det är ju perfekt då jag tvättar damen ganska ofta. Hon gillar att skita ned sig och sen finns det fullt av fästigar i skogen som man gärna tvättar bort.

Så kul med alla produkter stort TACK till Dogman  • Kommentarer(0)//australianshepherd.wallbrings.se/#post4
Nästa »